Shutter Island (rövid vélemény)

Deleter 2010.04.03. 23:37

Pszichológiai horror filmből nem sok van mostanság,de most jött egy ilyen film is. Ez a bizonyos Viharsziget egy nagyon jó film lenne,ha...







A film nagyon jól indult. Tudtam,hogy milyen lesz a hangulata a filmnek amint megláttam az elmegyógyintézetet és környékét,ahol a sztori játszódni fog. Egy izgalmas rejtélynek néztünk elébe. Az elmegyógyintézetbe a legveszedelmesebb bűnözőket,őrülteket kezelik. Annyi köze van Di capriónak a rendőrbírónak ehhez,hogy egy rab "páciens" megszökött és minél előbb meg kell találni. Persze itt kezdődnek a bonyodalmak. Nem mehetnek el a szigetről a vihar miatt,közbe szörnyű titkok is kiderülnek a szigetről és az elmegyógyintézetről stb.

A film végig lekötött. Minél tovább néztem annál izgalmasabbá vált. A hangulata egyenesen tökéletes. Talán ez fogott meg a legjobban a filmben. A "nagy" fordulat számomra alig volt fordulat. Én már 10-20 percél sejtettem,hogy ez lesz. Ez természetesen ne vegye kedveteket a megnézésétől ugyanis a film nem feltétlenül a csavarra alapozott. Szépen haladnak a sztorival és egyre töb mindenre derül fény.

Egybevéve mindent ez egy jó film. Izgalmas sztori,kiváló hangulat,színészi alakítás (Di Caprio).+ A végén Freddy utolsó mondatai elgondolkoztatóak. Annyi az egész,hogy a fordulatot nem díjazom annyira.


(pici SPOILER: Nem tudom felfogni,hogy mért kellett a filmbe ez a világháborús dolog. Legalább ha fontosabb szerepe lett volna,de így....)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr761892985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zobaal 2010.04.04. 07:56:54

köszi az írást mindenképp megfogom majd nézzni :)
süti beállítások módosítása