(500) Days of Summer

Deleter 2010.10.10. 19:41

Még régebben néztem meg a filmet,akkor úgy áltam hozzá,hogy lazulásból megnézem ezt a filmet mivel egyébként is csak egy romantikus vígjáték. Aztán rájöttem,hogy egyáltalán nem egy egyszerű,sablonos film és azóta már rengetegszer megnéztem. Egyre jobban erősödött bennem az az érzés,hogy ez lesz az egyik kedvenc filmem. Ma megnéztem megint és most végre írok is róla.









Az elején bemondja ugyan a narrátor,hogy ez nem egy "love story"...hallgatnom kellett volna rá. A film a 290. napot látjuk ahol Tom(Joseph Gordon-Levitt) próbálja feldolgozni,hogy Summer (Zooey Deschanel) szakított vele. Aztán késöbb látjuk az első napokat és így összevissza. A film ugrál az időben,viszont szépen meg is jelölik,hogy hanyadik napot látjuk éppen. Egyébként így sokkal jobb volt látni a kisebb-nagyobb összefüggéseket. Szóval az időbeli ugrándozás különösen tetszett nekem a filmben.

A film látványvilága(régiesen sárgás néhol),zenei vállogatása magával ragadó hangulatot tud teremteni. A film végére pedig bennünk marad az a jó hangulat amit teremtett a film. Azóta is hallgatom a film soundtrackjét...

A színészárda is remek volt a filmben. Különösen jó volt Joseph Gordon Levitt és a többiek is hozták a formájukat.
Nos Gordon Levitt rendesen megmutatta ebbe a filmben a foga fehérjét.Nagyon oda tette magát és teljesen átérezte a szerepét. Szóval az ő alakításáért már megéri megnézni a filmet. Mellesleg a filmben Tom lánytesóját játszó Chloe Moretz akit a Kick-Assből is imserhetünk is nagyon jól alakított (A külföndön már bemutatásra került Let Me In-be is játszani fog)

Nagyon magával ragadó volt a film és a hangulata egészen a végig fokozódik még   el nem kap egy remek érzés az utolsó képkockák után. Nem mondom,hogy bármi különleges lenne a soundtracbe,de egyszerűen oda illik ahova tették és jól működik. Mindent összevetve ez a film....(Az ilyeneket muszáj pontozzam)

10/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr142361105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása