Four Rooms

Deleter 2011.02.22. 21:58

Gondoltam egyet és megnéztem Allison Anders,Alexandre Rockwell,Robert Rodriguez és Quentin Tarantino közös munkáját. Bevallom,hogy jobban érdekelt az utolsó két személy részesedése a filmből..










A film 4 külön szobára van osztva(kiindulva a címből is) és mind a 4 rendező felsorolásom szerint kapott egy-egy szobát.

A film lehetőséged ad arra,hogy mindegyik rendező beletegye a saját stílusát minden szobába. Ez 100%-ig így is lett. Az utolsó kettő szoba kiemelkedően jó volt az előzőekhez képest,de mégis van valami ami összekapcsolja mind a 4 szobát. Méghozzá Ő az egyetlen dolog ami összekapcsolja,mivel a a film 4 teljesen különálló őrült sztorit mesél el,amibe Ted akaratlanul is belecsöppen.

Ted akit Tim Roth játszik annyira hihetetlenül jót alakított,hogy öröm volt nézni a filmet. Már miatta is megérte. Az egész mozgáskultúrája remek volt és egyedi. Egyértelmű,hogy a régebbi néma filmek hangulatát idézi. Széles gesztusok,grimaszok és a már említett idióta,bohóckodó mozgása. Nagyon tetszett.

1.szoba
Teljesen más hangulatot hozott a film elejére mint ami lett a végére. Számomra sajnos "no name" rendező volt és marad is mivel nem kifejezetten tetszett a cselekménymentes és szerintem ötlettelen 1. szoba. Adott egy boszorkány banda akik bizarr szertartást végeznek és ebbe fog belekeveredni Ted. Az egyetlen dolog ami feltűnt az az volt,hogy az egyik boszorkány Madonna volt.

2.szoba
A következő szoba valamivel jobban tetszett ugyanis egy eléggé kellemetlen és idióta szituációt kellett megoldjon Ted. Az elején még egy dumával teli,furcsa párbeszédekkel tömött szobának tűnt,de aztán végül nem az lett. Valahogy olyan semmilyennek kezdtem érezni az egész szituációt,de remekül szolgált egy kis hangulati bevezetőnek a következő szobáig.

3.szoba
Ez a szoba hosszabbnak tűnt mint az előző,de ennek kifejezetten örültem mert ugye itt már Rodriguez rendezése látható. Hihetetlen volt számomra,hogy egy ilyen kis-hangulatos-humoros sztorit el lehet mesélni ilyen kevés idő alatt. Nem is tudom leírni,hogy milyen frappánsan vitte bele Rodriguez a stílusát a filmbe. Természetesen megjelent Antonio Banderas is aki az elvárt remek színvonalat hozta,még akkoris ha nem sokáig szerepelt. Ennél a pontnál nagyon belejött Tim Roth a szerepbe.

4.szoba
Duma-duma-duma-duma. Jaj,de unalmas lenne,ha nem a közkedvelt Taraninos párbeszédek lennének benne. Hihetetlen milyen érdekes és élvezhető tud lenni egy cslekménymentes sztori,ha Tarantino írja a szövegeket. Maga is fontos szereplője volt a 4. szobának és ráadásul baráti környezetbe alkotott. Ott van persze Tim Roth a Ponyvaregényből és Bruce Willis is megjelenik aki egyébként ingyen vállalta el a szerepet. Végig élvezetes volt a szoba. A végén egy egyszerű lezárás és ennyi elég is volt. Remek befejezése volt Ted őrült éjszakájának.

Én az első két szobát is le tudtam nyelni szóval számomra ez a '95-ös Négy szoba kész siker volt. Erősen kétlem,hogy bárki megnézné ezt a filmet,de ha engem kérdeztek: megéri!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr852681837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása