Spartacus:Blood and Sand

Deleter 2010.12.19. 20:06

Öt perce fejeztem be eme nagyszerű sorozat első évadját. Emiatt szomorú is vagyok ,viszont nagyon boldog is mivel kielégített minden téren.



Az alap téma : a Gladiátorok, az ókori róma és az ebben a korban  élő embereknek a testi,szellemi  ereje, a férfiakban lévő állatiasság remekül meg van formázva. A szexualitás az egyik legfontosabb tényező a sorozatban. A lehető leg primitívebben,valósághűen próbálták meg ábrázolni és sikerült is nekik. Talán egyes nézők számára igen csak megbotránykoztató jelenetek is vannak. Vagyis az akkori kort végig hűen ábrázolták. Kezdve a nők kiszolgáltatoságától a Galdiátorok és a rabszolgák közti állatiasságig,brutalitásig.

A széria eredeti sugárzója a Starz csatorna. Hazánkban az HBO-n lehetett nézni Spartacus sorsát.

Spartacus karakterét remekül átérezte Andy Whitfield. A főhős karaktere tele van érzelemmel, árad belőle a férfiúi erő. Higgadt, sokszor a helyzethez képest is nyugodtan reagál a dolgokra, pedig legbelül forrong a vére, igazságérzete nem hagyja nyugodni. Legszívesebben kitörne rabszolgasorából, de nem teheti meg, egészen addig, amíg tervei nem elég kiforrottak. Talán nemesi vére vagy katonai múltja, megfontoltságra inti, esze is azt diktálja neki, meg kell várni a legmegfelelőbb alkalmat a kitörésre…

A sorozat elejétől a végig felváltva használja a brutalitást az arénába és a szexualitást a ludusban(Gladiátor iskola) és azon kívül.

Minden szereplő remekül játszott végig. Kiváló színészi gárdával rendelkezik a sorozat. Kiemelkedően jó volt Andy és John Hannah(Múmia filmek) teljesítménye aki Batiatust játszotta a ludus vezetőjét. Egy teljes mértékben visszataszító személyt kellett megformálnia akit semmi más nem érdekel csak saját maga és a sikerei. Mindent úgy szöveget,hogy magának hozzon jövedelmet.

Feltűnik az epizódok során ,hogy kb. mindenkinek mindenkivel vannak összetűzései. Végig ott van a feszültés egyes emberek között.A cselekmény nagyon izgalmas. A karakterek közti kapcsolat szintúgy és a végkifejlet...szépen alakul. Remélem,hogy a folytatás még jobb lesz ami egyébként előzménysorozat lesz.

Ami még szemet szúrt a filmben. Tökéletesen megmunkált izmai vannak a gladitároknak és a fontosabb szereplőknek. És mielőtt még mindenki azthinné,hogy sminkel árnyékolgatták az amúgy nem nagy izmokat vagy számítógépes utómunkálatokkal lettek ilyenek az téved.
Bizony igazi izmok voltak láthatóak a sorozatban és ezt a remek edzés program,"kiképzés" tette lehetővé ami elvárás volt minden kijelölt színész számára.

Az egészet nyílván nem kevés pénz tette lehetővé,de ez mind nem számít,hogyha egy remek sőőt szerintem kiváló sorozat lett a végkifejlet. Hatalmas hála az egész stábnak és Andy Whitefieldnek a remek játékáért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr382526503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása