The Road

Deleter 2010.04.24. 00:12

Egy hatalmas katasztrófa után járunk, nem tudjuk pontosan mikor,de a lényeg,hogy mindent eltörölt ez az esemény és nem maradt más csak kihalt,szürke,nyomasztó tájak és szörnyű hideg mindenhol. A túlélőkből elveszett minden emberség és bármire képesek,hogy egy kis ételhez vagy melegebb ruhákhoz jussanak. Fegyveres bandák alakultak akik emberek után kutatnak,hogy kifoszthassák őket. Viszont akadnak még jófiúk. Egy apa és fia elhatázta,hogy elindulnak délre,ahol talán akad még remény.



















Nagyon rég találkoztam ennyire realisztikus filmel.Nincsennek hatalmas csaták,lövöldözések,zombik,ufók vagy akármi ami az ilyen filmekben szokott lenni. Ebben a filmben emberek vannak. Legyenek azok elkeseredettek, elszántak vagy akik már minden reményt elvesztettek. A kialakult bandák is épphogy életben tudnak maradni. Akármit megtesznek azért,hogy még pár napot kibírjanak. Minden embernek,bandának megvan a célja. A főszereplőinknek délre kell eljutnia ahol talán van némi remény. Igazából az se biztos,hogy ők ezt elhiszik,mivel itt most nem arról van szó,hogy mi lesz ha túlélik. Itt most magáról az útról van szó amit megtettek és ahová hatalmas erőfeszítések álltal eljutottak.

Meg kell említenem Vigo Morrtensent ugyanis szerintem nagyon jól játszotta az apa szerepét aki bármit képes megtenni a fiáért.

A filmben nem fordul meg sok szereplő.A két kezemen megtudnám számolni,hogy mennyi van azok közül akik megszólaltak a filmben,de ez így jó! Ez itt  nem hiba. A film üres. Viszont üresnek kell lennie. Ilyen üres az a világ amit elhagyott a remény és az emberek többsége inkább a halált választotta. Hangulatilag is tejesen rendben van a film. A soundtrack jó volt,bár véleményem szerint lehetett volna jobb is és akkor még jobb lett volna a hangulat. De a filmnek az atmoszférája annyira jó volt,hogy nem zavart volna,ha egyáltalán nem ment volna alatta zene.

Ez a film nagyon korrektre sikerült. Minden teljesen jó volt. Hossza is elegendő volt,bár szerintem volt egy-két felesleges jelenet.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr881947039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása