Memento

Deleter 2010.07.29. 01:32

Az Inception után egyszeráen muszáj volt megnéznem ezt a filmet.
A Memento egy 2000-ben bemutatott amerikai thriller, amit Jonathan Nolan novellájából, a Memento Moriból Christopher Nolan rendezett meg.








A film egy Leonard Shelby nevű alakról szól,aki ki akarja deríteni,nyomozni,hogy ki erőszakolta és ölte meg a feleségét. Az viszont jóval megnehezíti a dolgát,hogy nincs rövidtávú memóriája. Ezt a képességét egy betörés során elvesztette,amikor a feleségét is megölték. Mivel az új információkat képtelen tárólni jegyzetekkel ellátott fényképeket,tetoválásokat csinál,hogy tudja kiben bízhat vagy éppen mit kell csinálnia,hova kell mennie.

A film jelenetkeből áll össze amiknek nincs előzményük és következményük,csak a film végén,ha már minden jelenet a fejünkben van rakhatjuk össze őket.A főszereplő legtöbbször nemtudja,hogy mért van ott ahol és mért csinál ezt azt. A poén az,hogy mi se tudunk többet nálla. Ezáltal a sztori helyenként követhetetlen és voltak olyan pillanatok,amikor én is úgy éreztem mintha hasonló betegségem volna mint Leonardak.

A film elején csak kapkodtam a fejem után( "mi? hol? merre?" ),de ahogy ment a film úgy kezdtem megérteni dolgokat és teljesen magával ragadott az egész. Lenny fejével gondolkodunk és elkell döntenünk kinek hiszünk és ezek a gondolatok csak szállnak aztán a végén minden kiderül,de a sztorit még ekkor se tudod átlátni annyira,mint amennyire szeretnéd és...azta@&#va ez nem semmi.

Annyira zseniális volt elejétől a végéig a film,hogy hihetetlen. Nem is beszélve Guy Pearce nagyszerű alakításáról. Pörgős,izgalmas...látszik,hogy minden úgy van ott,hogy azt a rendező akarta. Többszöri vagy legalább egy második újranézés erősen ajánlott eme film esetében. Most kivételesen nem azért,mert nagyon jó volt(azért is) ,hanem mert szükséged lesz rá.Mellékesen észrefogtok venni majd egy érdekességet,ha jó a szemetek. Christopher Nolan filmje 10/10, lenyűgöző,döbbenetes. Kövessétek az én példámat és nézzétek meg a filmet.Kihagyhatatlan.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr742183908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása