Alice in Wonderland

Deleter 2010.03.27. 19:55

Tim Burton nevű rendezőről való vélemények megoszlanak.Valaki kedveli a filmjei furcsa stílusát és valaki nem. Én azok közé tartozom akik,ha Burton filmet látnak szinte biztos,hogy tetszeni fog nekik.A legújabb alkotásánál is ez történt.









Mindenki arra számított,hogy a híres mese feldolgozása lesz,de ez nem az. Tim tovább gondolta a történetet és a filmben Alíz másodjára jár csodaországban és elfeljtette a régmult dolgokat amikor kisgyerek korában járt ott.A sztorit nem nagyon akarom firtatni.Inkább elmesélem bővebben,hogy hogy tetszett a film.

A film hangulata,borult látványvilága(az utóbbi biztos fenomenálisabb lett volna 3D vásznon,de ez is meghozta a várt hatást) nagyon magával ragadó volt.Ahogyan a színészek munkája is. Nagyon nincs megtömve hírességgel.Kivéve Johny Deep-et ,aki elég sokat szerepel Tim Burton filmjeiben.Maradjon is így mivel Johny igen tehetséges színész és ez itt is bebizonyosodott.Nagyon jól alakította a "Bolond Kalapos" figuráját.Várom szeretettel a 2. részben is.A karakterek közül az imént említett Kalapos és az úgynevezett "fakutya" jött be a legjobban.felejthetetlen a macska széles vigyora.








Nem maradhatnak el a negatívumok.Egyszerűen nem bírtam nem észrevenni a "greenscreen"-t. A CGI háttérrel nem volt gond. Mindig is remekelt ez a filmeknél.(Mellekésen a filmben két jelenetett forgattak terepen. A többi a stúdióban zajlott.)Ezzel nem is lenne gond. Viszont az volt a baj,hogy csak néhány szereplőn volt igazi "jelmez" és ez néhol nagyon észrevehető volt. Itt felhozom a gonosz herceget aki a forgatáson egy zöld ruhában játszotta a szerepét és a filmben lévő ruháját késöbb tették oda a modern technológia álltal.Ez néhol annyira szemet szúrt nekem,hogy nagyon. Olyan volt a mozgása néhány jelenetben,mintha egy elavult videójátékból vették volna ki.Szóval nagyon gagyi volt néhol a mozgása. A többi zöld hátteres dologgal nem volt gond.Remekül működött. (Videó a forgatásról) <-SPOILER!

Összevetve mindent: Egy jó Tim Burton filmhez volt szerencsém.Nem kiemelkedő alkotás,de szép és jó.Egyszer-kétszer nézős film ez szerintem.Ajánlom mindenkinek aki kapós egy jó Tim Burton filmhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr671873555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása