Crazy Heart - rövid vélemény,kritika

Deleter 2010.04.05. 13:13

A film címéből,plakátjából már sejtettem,hogy miről fog szólni a film.Úgy gondoltam,hogy ez egy egyszerű dráma lesz és nem is érdemes megnézni,de azért kíváncsi voltam,hogy megérdemelte-e Jeff Bridges azt a legjobb férfi színésznek járó szobrocskát.











Tényleg egy egyszerű dráma volt. A sztori alapjai is visszaköszönnek rengeteg filmből.
Egy country énekes,aki a karriere végét járja.Évek óta nem írt már új dalt. Piál,cigizik és minden kocsmába megfordul egy kisseb kocnertre,hogy meg tudja tartani az amúgyse túlzottan nagy életszínvonalát. Viszont nekem még sokadjára is bejött ez a rendezők által közkedvelt sztori. Az ilyen filmeknek nagyon nagy életszaga van.Szóval könnyedén tudunk azonosulni a főszereplő érzéseivel,gondolataival,bajaival. Végig Bad Blake életét kísérjül figyelemmel.

Jó helyre került az Oscar. Ez a film nyílván egy színész központú film. Ha Jeff Bridges szarul hozta volna a szerepét,akkor a film se lenne annyira jó. Nagyon jól hozta a szerepét. Leírhatatlanul jól játszotta az alkoholista zenészt. Annyira jól játszotta,hogy már azt hinném,hogy a színész maga is egy ilyen ember. Egyébként jobb színészt nem is választhattak volna. Teljesen ráillik a külalakjára a hosszú hajára és a szakállára szerep. Már csak a covboy kalap hiányzik.

A film kapott még egy szobrocskát. Méghozzá a legjobb soundtrackért járó díjat. Ezt szintén megérdemelte. A Country műfaj kedvelőinek nagyon tudom ajánlani a filmet. Bár hozzám nem áll annyira közel a műfaj,de a film főcímdala a The Weary Kind nagyon fülbemászó és jó nóta.
A filmben látott koncertek is teljesen rendbe voltak.


Másik pozitívuma a filmnek az atmoszférája volt. Mindenki el tudja képzelni a covboy vidékeket ugye? Kihalt,forró tájak, végtelennek látszó utak.Aztán jön a nagy,hangos,piszkos furgonnal egy covboy kalapos férfi,aki éppen whiskeyt vedel. A gitárja pedig a hátsó ülésen pihen. Már említenem se kell a városmenti kocsmákat ahol Bad fellép.

A filmből persze nem hiányzik a szerelmi szál se. Mért ne szeretne bele a túrnéján egy lányba aki aztán megváltoztatja az életét.

A film mint már az elején leírtam egy remek filmdráma. Viszont nem lenne annyira jó  Jeff Bridges kiváló színészi alakítása és a gyönyörű tájak,helyszínek atmoszférája nélkül. Egyszer mindenképp meg kell nézni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr161896039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása