Deleter's Blog

Filmes ajánlók,kritikák,rövid vélemények...

Friss topikok

Kick-Ass kritika

Deleter 2010.05.09. 15:58

Nagyon vártam a filmet. Elolvastama képregényt -mégjobban vártam. Megnéztem és nem csalódtam.

Mért nem próbált még senki szuperhős lenni? Talán azért mert nincs tele a világ radióaktív pókokkal,amiknek a csípése után szuperhős leszel.Ha nincs szupererőd és úgy öltesz maskarát nem lesz belőled  szuperhős,hanem csak egy idióta,naív ember. A történet pont egy ilyen emberről szól. Egy átlagos tini srác aki képregényeket olvas és a hormonproblémájával küzködik. Ha éppen kirabloja pár keményfickó az utcán csak azt veszi észre,hogy mindenki csak nézi,de nem tesz semmit ellene. Úgy dönt,hogy ő nem csak távolról fogja figyelni az eseményeket. Megpróbál szuperhős lenni és így lesz belőle Kick-Ass. Egy nagy szerencse álltal épp belebotlik egy bandába akik egy ártatlan embert vernek agyon. Itt az idő,hogy véget vessen ennek. Mégnagyobb szerencséjére valaki felveszi mobillal az eseményeket és pillanatok alatt a YouTube legnézettebb és leghíresebb szuperhősévé válik. Ez persze következményekkel jár.Na de ennyit a sztoriról.

















A film hangulatilag hosszú idő óta a legjobb amit láttam.Rég volt már olyan jelenet,amitől
kirázott a hideg mert annyira el lett találva. Ilyen volt például Hit-Girl első akciója.
Ehhez hozzájárult ,hogy az odab@szós jelenetek mellé a leg odaillőb zenét választották.
Mivel Mark Millar képregényén alapul a film így néha egy picit képregényes hangulata és történet vezetése is volt a filmnek.Volt egy rész pl. ahol képregény formájában meséltek el egy sztorit.

A karakterek bemutatása fokozatosan történik. Mindegyiket külön-külön egymás után. Persze megvannaka csoportok,hogy ki-kivel van kapcsolatba. Mindegyik szereplőnek megvan a maga sztorija. Az is kiderül,hogy ki mért lesz szuperhős. Az alakításokról semmi rosszat nem tudok mondani. Csak kiemelni tudok olyanokat,amik nagyon jók voltak. Itt van Nic Cage akinek szerintem hosszú idő óta nem volt olyan szerepe,ami igazán rá illett volna. Big Daddy szerepét mintha neki találták volna ki. Ott van még Chloe Moretz aki már az (500) Days of Summernél megmutatta,hogy mit tud és most Hit-Girl szerepét is iszonyat jól hozta. Aztán el tudjuk még képzelni Mark Strongot főgonoszként.

Eddig összevetve hangulatilag,zeneileg,színészileg,történetileg teljesen rendben van a film.
Na de nézzünk picit mélyebben bele a film atmoszférájába. Valaki szerint ez egy  tini-vígjáték, valaki szerint ez egy véres akció,valaki szerint pedig egy az egyben elmebeteg a film. Egyik se igaz. A film az előbb elhangzottakat mind magába foglalja.Voltak jelenetek,beszólások amiken elmosolyodtam,voltak ahol csak úgy ömlött a vér, és volt ahol már tényleg teljesen őrült megjelenése van a filmnek. Gondolunk itt egy alig 11 éves kislányra aki tetőtöl talpig véres és ide-oda ugrálva kaszabolja az ellenségeket.












Persze a többi szereplőnek is megvan a maga stílusa. Big Daddy a vérprofi aki inkább a fegyverei és a kütyüjei álltal harcol. Ruházata és harci stílusa nagyon hasonlít Batman karakterére. Talán alapból egy Batman "parodizálás" akar lenni. Kick-Ass aki nagyon lelkes,de se harci képzetsége,se drága fegyverei nincsennek. Viszont talpraesettsége sokat segít neki.


A film elejétől a végéig lenyűgözött.Volt pár jelenet,amitől a hideg kirázott. Azt meg már nem kell ragoznom,hogy hangulatilag mennyire odab@szott.Volt pár eltérés a képregény és a film között,de ez még belefért. Tekintve,hogy 7-8 rész a képregényből egy ilyen hosszúságú filmbe nem fért volna bele.Kevés helyen volt olyan,hogy láthatóan egyszerűsítettek. Nincs negatívuma számomra a filmnek.Nagyon rég láttam ilyen jól összehozott filmet.A pontozás felől nincs semmi kérdésem. Gondolkodás nélkül:

10/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr71986124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása