Insidious

Deleter 2011.06.23. 18:45

Rég nem írtam semmit,de ez nem azt jelenti,hogy nem láttam jó filmeket mostanság. Éppen ezért nem értem,hogy mért eme horror film után kezdek bele megint. Talán mert meglepően jól sikerült.





James Wan rendező erényei közé tartozik,hogy kevés pénzből jó filmet tud csinálni.

Josh és Renai a három gyerekükkel egy szép nagy házba költöznek. Egyik nap furcsa zajt hal a padlásról az egyik gyerek(Dalton) és valami "furcsaság" által kómába esik. Kórházba nem tudják megállapítani mi lehet a baja. 3 hónap múltával még mindig semmi javulás az állapotában. Egyre több "furcsaság" amire már többen is felfigyelnek. Na de nem akarok többet írni minden kiderül a maga idejében.

Már a főcím kiírásánál éreztem,hogy ez bizony klasszikusabbra vett horror film lesz aminek nagyon örültem. Ugyanis nagyon rég volt már ilyen felépítésű horror film. A felvezetés nem valami hosszú szóval elég korán elkezdődhet a parázás. Na jó..annyit elárulok,hogy az elveszett lelkek próbálnak az élők sorába jutni és mi ettől fogunk párszor(meglepően sokszor) felugrani,megrezzenni vagy egyéb más megnyilvánulása az ijedtségnek.

Szóval vannak ijesztegetések bőven. De nem mellékesen a hangulat is nagyon el van találva,szóval a 103 perces játékidő igen feszült és komor ami szintén elnyerte a tetszésemet.

Két rosszabb dolgot azért leírok a film kapcsán. Színészek nem voltak kiemelkedően jók,de nem is voltak rosszak. Ja és az ijesztős részek a végére már nem voltak annyira ijesztőek,de végül is ennyi.

A film az elején tipikus horror filmnek tűnik aztán rájövünk,hogy ez sokkal jobb annál. Talán ott volt probléma,hogy néhol túl komolyan vette magát,viszont ezt a gondolatomat el is űzte,hogy volt benne pár poén elem: A szellemkereső/irtó csapat behozatala nagyon jó húzás volt.

A film minden tekintetben klasszikus horror élményt hoz. Iszonyúan hangulatos,szórakoztató és néhol bizony elég ijesztő a film. Szóval bátran mondom,hogy az átlagosnál sokkal jobbra sikerült. Mindenkinek ajánlom estére.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deleter.blog.hu/api/trackback/id/tr143009420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása